Getterna har fått komma in

Getterna har fått komma in

Nu har getterna fått komma in i värmen. De har ju kunnat gå in i sitt hus fritt förut, men nu är de inne för gått för säsongen.

Ska bli kul att se om det blir någon killing till våren. Att ha getter är verkligen tacksamt. De är snälla, låter inte så mycket och ger god ost.

Skriv en kommentar

Kalvar på gården

Kalvar på gården

Vi har fått tre kalvar på gården i år. Så himla roligt! Här är de inne i ladan och snart ska de få komma ut på grönbete, då kommer de att bli glada!

Visa hela inlägget
Grisar på gården

Grisar på gården

Vi har fyra grisar på vår gård. Vi anskaffade dem förra året så de är fortfarande unga och har inte fått några kultingar ännu. Att har grisar är fantastiskt roligt! De är snälla, nyfikna och låter så härligt. Vi hoppas att det kan bli nya kultingar i år. Och under nästa år blir det slakt av en av de äldsta grisarna.

Visa hela inlägget
Vindruveskörden i år

Vindruveskörden i år

I år har vi haft tur med våra vindruvor. Vi har fått riktigt mycket trots ett blandat väder i sommar. Den sista lilla värmeknuffen i september var perfekt för att kunna skörda någorlunda söta druvor. Vintillverkningen är igång, vi får hjälp av några vi känner som är experter för vi kan inte göra vin själva. Det ska bli väldigt spännande att smaka på resultatet till våren.

Visa hela inlägget
Hästarna i stallet känner på sig att våren är här

Hästarna i stallet känner på sig att våren är här

Det märks i stallet att våren är här. Hästarna påverkas också av ljuset och de längre dagarna och blir ivrigare att komma ut. Snart är maj här och min favorittid på året. Fortfarande lite kyligt, framförallt på nätterna, men solen värmer och dagarna kan bli fantastiska. Får man dessutom sitta upp på en häst och rida iväg på en lång tur kan det bli en av årets finaste upplevelser. Nu är det dags at…

Visa hela inlägget
Våra lamm växer fint

Våra lamm växer fint

Vi har fått ganska många lamm i år och nu på sommaren har de verkligen vuxit fort! Tyvärr kan vi inte behålla alla så det kommer bli en vända till slakteriet men några ska vi ha kvar så att vi föryngrar vår fårfamilj här på gården. Sommaren är en härlig frid för fåren, de får vara ute hela dagarna och äta gräs, som de älskar.

Visa hela inlägget