Kalvar på gården

Kalvar på gården

Vi har fått tre kalvar på gården i år. Så himla roligt!

Här är de inne i ladan och snart ska de få komma ut på grönbete, då kommer de att bli glada!

Våra söta kalvar

Våra söta kalvar

Vi har fått två söta kalvar till gården i år. Här ligger Tuva i halmen och har det bra. Vi försöker att utöka vår verksamhet långsamt och göra den lite större för varje år. Dessa två kalvar kom precis i precis rätt tid och nu har vi totalt 6 nötkreatur på gården. Vi har plats för några till men kommer att avvakta med att skaffa fler just nu. Allt har gått bra och vi ser fram emot att lära känna de…
Korna är inne och äter hö

Korna är inne och äter hö

Nu är korna inne och äter hö. Hösten är här och snart kommer den första snön falla över gården. Vi fortsätter att förbereda gården för vintern. Det är mycket som ska flyttas och fixas med. När snön kommer är det försent att åtgärda vissa saker. Och när tjälen går i marken är det kört med all markbearbetning, tills våren kommer igen.
Minigris på gården

Minigris på gården

I går fick vi besök av en minigris här på gården. Den var så himla söt! Tänk att ha en liten gris som man till och med kan ha inomhus och kela med ibland. Det hade varit mysigt!
Kossa på gården

Kossa på gården

Detta är Maja som bor på gården. Hon är en lugn och trevlig kossa som gillar hö. Helst vill hon vara ute men nu är det vinter och hon får vara inne. Vi har investerat i en mjölkningsrobot i år och det är jag väldigt glad över. Det är skönt att slippa de tyngsta sysslorna på gården så att jag får tid över till det som är lite roligare.
Getterna har fått komma in

Getterna har fått komma in

Nu har getterna fått komma in i värmen. De har ju kunnat gå in i sitt hus fritt förut, men nu är de inne för gått för säsongen. Ska bli kul att se om det blir någon killing till våren. Att ha getter är verkligen tacksamt. De är snälla, låter inte så mycket och ger god ost.
Grisar på gården

Grisar på gården

Vi har fyra grisar på vår gård. Vi anskaffade dem förra året så de är fortfarande unga och har inte fått några kultingar ännu. Att har grisar är fantastiskt roligt! De är snälla, nyfikna och låter så härligt. Vi hoppas att det kan bli nya kultingar i år. Och under nästa år blir det slakt av en av de äldsta grisarna.
Hägna in gården med en hankgärdesgård

Hägna in gården med en hankgärdesgård

En riktigt klassisk svensk inhängning av en gård eller en del av en gård är den så kallade hankgärdesgården. Du har garanterat sett den om du varit runt på den svenska landsbygden. Det är en enkel och smart konstruktion som går att tillverka av slanor från gården.
Våra lamm växer fint

Våra lamm växer fint

Vi har fått ganska många lamm i år och nu på sommaren har de verkligen vuxit fort! Tyvärr kan vi inte behålla alla så det kommer bli en vända till slakteriet men några ska vi ha kvar så att vi föryngrar vår fårfamilj här på gården. Sommaren är en härlig frid för fåren, de får vara ute hela dagarna och äta gräs, som de älskar.
Vinter på gården

Vinter på gården

Nu har det kommit snö på gården. Det är såklart lite jobb att hantera snön, men egentligen är det här en tid då vi tar det ganska lugnt. Djuren är inomhus och har det bra. Vi har börjat så inomhus det som sedan ska planteras ut, som tomtare. Och förra veckan städade vi ut vårt stora växthus för att göra det redo för den nya säsongen.
Snart kommer första snön på ladan

Snart kommer första snön på ladan

Det är snart mitten av november! Tiden går så fort! Inom några veckor är första snön här och det är hög tid att förbereda mig själv och ladan för vintern. Det viktigaste är att taket är tätt och hållbart så att det klarar tyngden av all snö. Jag har ganska bra lutning på mitt tak så den mesta snön brukar glida av innan det blir några problem. Har du ett plattare tak måste du kanske upp och skotta …