Minigris på gården

Minigris på gården

I går fick vi besök av en minigris här på gården. Den var så himla söt!

Tänk att ha en liten gris som man till och med kan ha inomhus och kela med ibland. Det hade varit mysigt!

Skriv en kommentar

Kalvar på gården

Kalvar på gården

Vi har fått tre kalvar på gården i år. Så himla roligt! Här är de inne i ladan och snart ska de få komma ut på grönbete, då kommer de att bli glada!

Visa hela inlägget
Hägna in gården med en hankgärdesgård

Hägna in gården med en hankgärdesgård

En riktigt klassisk svensk inhängning av en gård eller en del av en gård är den så kallade hankgärdesgården. Du har garanterat sett den om du varit runt på den svenska landsbygden. Det är en enkel och smart konstruktion som går att tillverka av slanor från gården.

Visa hela inlägget
Vinter på gården

Vinter på gården

Nu har det kommit snö på gården. Det är såklart lite jobb att hantera snön, men egentligen är det här en tid då vi tar det ganska lugnt. Djuren är inomhus och har det bra. Vi har börjat så inomhus det som sedan ska planteras ut, som tomtare. Och förra veckan städade vi ut vårt stora växthus för att göra det redo för den nya säsongen.

Visa hela inlägget
Kossa på gården

Kossa på gården

Detta är Maja som bor på gården. Hon är en lugn och trevlig kossa som gillar hö. Helst vill hon vara ute men nu är det vinter och hon får vara inne. Vi har investerat i en mjölkningsrobot i år och det är jag väldigt glad över. Det är skönt att slippa de tyngsta sysslorna på gården så att jag får tid över till det som är lite roligare.

Visa hela inlägget
Sträng vinter på gården

Sträng vinter på gården

Det har varit en väldigt sträng vinter i år. Flera veckor av minusgrader i hela landet! Det var längesedan jag upplevde en sådan här vinter så här långt söderut. Så här i mitten av februari börjar det ändå kännas att det finns en chans att våren kommer komma även i år. Dagarna blir längre och solens strålar blir varmare och varmare. Jag har börjat så en hel del inomhus för att plantera ut när mark…

Visa hela inlägget
Nya fåglar

Nya fåglar

Vi har låtit våra hönor ruva på några av sina ägg och nu har den första kycklingen tittat ut. Så himla mysigt! När kycklingarna kläcks blir jag så glad. De är så söta! Tyvärr kan vi inte låta särskilt många kläckas för då hade vårt hönshus blivit fullt direkt.

Visa hela inlägget