Oj, vilken sommar det blev!

Oj, vilken sommar det blev!

Juni var rätt fin med några bra solveckor. Sedan kom juli med varierande väder, regn och sol, men mest mulet och svalt. Men nu i augusti kom den riktiga sommaren. För våra odlingar har vädret vara kanon! Jag har hört om rapporter på dåliga vattennivåer men det gäller inte för oss.

Det blandade vädret var välkommet efter de senaste årens torra somrar. Och värmen ni i augusti kom perfekt för både skörd och vårt eget behag!

Skriv en kommentar

Sommar vid min lada

Sommar vid min lada

Sommaren är här på riktigt! Midsommar var lite regnig men i stort sett har juni och början på juli varit väldigt fina. Soligt och lagom varmt. Min lada behöver snart målas om men jag bedömer att den klarar en säsong till med nuvarande skydd. Nästa år får jag planera in en målningsomgång. Trevlig sommar!

Visa hela inlägget
Lyckat år för gul lök

Lyckat år för gul lök

Det har varit ett bra år för våra odlingar. Särskilt den gula löken har klarat sig mycket fint i år. Sol och regn om vartannat och nu på slutet lite extra sol och värme har hjälpt till ordentligt. Snart är det skördetid för dessa godingar. Gul lök kan man aldrig få för mycket av.

Visa hela inlägget
Vindruveskörden i år

Vindruveskörden i år

I år har vi haft tur med våra vindruvor. Vi har fått riktigt mycket trots ett blandat väder i sommar. Den sista lilla värmeknuffen i september var perfekt för att kunna skörda någorlunda söta druvor. Vintillverkningen är igång, vi får hjälp av några vi känner som är experter för vi kan inte göra vin själva. Det ska bli väldigt spännande att smaka på resultatet till våren.

Visa hela inlägget
Funderingar kring salladsodling

Funderingar kring salladsodling

Vi fick ganska bra skörd på salladen eftersom vi hade en fin och varm vår utan minusgrader. Vi planterade ut och skördade i omgångar under hela sommaren. Ett tag hade vi ganska mycket skadedjur och jag funderar på om vi borde täcka även salladen med nät nästa säsong. Blir bara så himla mycket nät.

Visa hela inlägget
Hur jag hanterade min första skörd av grönsaker på gården

Hur jag hanterade min första skörd av grönsaker på gården

Det här året bestämde jag mig för att prova på något nytt och starta en egen grönsaksodling på min lilla gård. Efter månader av planering, sådd och daglig skötsel var det äntligen dags att skörda min allra första grönsaksskörd. Jag visste att det skulle ta lite tid att skörda allt och förberedde mig på några intensiva dagar. Först och främst drog jag på mig trädgårdshandskarna och plockade fram m…

Visa hela inlägget