Röja snö på gården

Röja snö på gården

Nu faller snart första snön över Sverige och det börjar bli dags att fundera på vilka alternativ det finns för att bli av med den.

Att vakna upp till ett landskap som förvandlats till vitt kan vara något av det vackraste som finns, men det innebär också en hel del jobb om man har en egen gård.

För vissa innebär det också ett lagligt åtagande att skotta på mark som allmänheten har tillgång till och på trottoarer utanför sin fastighet.

Så vad har vi för alternativ till att bli av med snön, eller i alla fall att flytta den till lämpligare platser där den inte är i vägen?

Skyffel

En vanlig skyffel är ett bra alternativ för mindre områden. Tillsammans med en borste kan man få ett bra resultat men det kräver ju en hel del fysisk aktivitet.

Snöslunga

Snäppet upp från skyffeln är en motoriserad snöslunga som kan flytta på snön från tex trottoarer och gångar.

Traktor

Har du tillgång till traktor går det att koppla på olika redskap för att förflytta snön. Plogblad kan vara ett bra alternativ att sätta på traktorn.

Bil

Det går också att fästa tillbehör på vissa bilar, tex plogblad. Har du en kraftigare bil med bra däck kan detta vara ett alternativ.

Kommentarer

Utvalda produkter