Vinterförvaring av trädgårdsmaskiner

Vinterförvaring av trädgårdsmaskiner

När vintern nalkas är det dags att förbereda trädgårdsmaskinerna för långtidsförvaring. Om du gör det rätt kan du förlänga maskinernas livslängd och spara en hel del pengar i underhåll och reparationer.

Först bör du renska maskinerna från smuts, gräsrester och liknande. Detta minskar risken för korrosion. Använd en borste eller högtryckstvätt beroende på vilken typ av maskin det handlar om.

Andra steget handlar om olja och bränsle. För motoriserade redskap som gräsklippare och jordfräsar behöver man tänka på olje- och bränslehantering. Se till att byta olja innan du ställer undan redskapen för vintern. Bränslet bör också tömmas ur, eftersom gammalt bränsle kan skada motorn.

Tänk även på var du förvarar dina trädgårdsredskap över vintern. De bör skyddas mot fukt, så ett torrt utrymme är bäst. Ett tips är att hänga upp redskapen för att minska risken för rostbildning.

Sist men inte minst, glöm inte att underhålla batterierna på dina batteridrivna maskiner. Ta ut dem ur maskinen och förvara dem på en sval, torr plats över vintern. Försäkra dig om att de är fulladdade innan du ställer undan dem.

Om du följer dessa råd kommer dina trädgårdsmaskiner vara i toppskick när våren kommer!

Så förbereder du din höns för vintersäsongen

Så förbereder du din höns för vintersäsongen

Höns kan klara av kalla temperaturer ända ned till -20 grader Celsius, men det är viktigt att förbereda dem på rätt sätt för att de ska ha det bekvämt och friskt under vintersäsongen. I denna guide går vi igenom några steg du kan ta för att säkerställa att dina höns är redo för vintermånaderna. Steg 1: Kontrollera och rengör hönsens bostad Det första steget är att se till att hönsens bostad är i g…
Hur jag lärde mig odla grönsaker på min gård

Hur jag lärde mig odla grönsaker på min gård

När jag köpte min gård för ett år sedan, insåg jag snabbt att jag ville odla mina egna grönsaker. Det kan verka som en utmaning, men det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Här är några tips på hur du kan odla dina egna grönsaker på din gård. 1. Planera din trädgård Innan du börjar plantera, bör du ta en titt på din trädgård och bestämma var du vill odla dina grönsaker. Tänk på vilken typ a…
Bekanta dig med biodling: från nybörjare till honungsskörd

Bekanta dig med biodling: från nybörjare till honungsskörd

Biodling är en fascinerande hobby som blir alltmer populär bland människor som drömmer om att leva mer hållbart och i samklang med naturen. Inte bara ger det dig egen honung, men du bidrar även till pollineringen och därmed ökar biodiversiteten i din omgivning. I det här inlägget går jag genom grundläggande steg för att börja med biodling, från att skaffa bin till din första honungsskörd. Steg 1: …
Nu börjar förberedelserna för vintern

Nu börjar förberedelserna för vintern

Det är mitten av oktober och vintern närmar sig med stormsteg. Även om det nyss varit sommar i södra delarna av vårt land vet vi att vintern kommer inom nån månad här. Nu gäller det att se över allt på gården så att vi är redo när första snön kommer. Städa, laga, fixa och flytta in saker i ladan. Förutom att de flesta djur redan har tagits in så behöver djuren som ska vara ute ses över så att de h…
Att bygga ett effektivt växthus - mina bästa tips och lärdomar

Att bygga ett effektivt växthus - mina bästa tips och lärdomar

Jag har under flera år varit engagerad i att bygga och underhålla växthus. I dag tänkte jag dela med mig av mina bästa råd och lärdomar för att skapa ett effektivt växthus. Hoppas ni finner dem användbara! 1. Välj rätt plats Innan du börjar bygga ditt växthus, är det viktigt att välja rätt plats. Platsen bör ha maximal exponering för solen, särskilt under de tidiga morgontimmarna. Undvik platser m…
Vintern har kommit till gården

Vintern har kommit till gården

Nu har vintern börjat komma. Vi har haft en frostnatt och nu ligger vi på mellan fem och tio grader på dagarna. Ner mot noll på nätterna. Det mesta som står utomhus är skördat och förberett för vintern. I växthuset finns det fortfarande tomater kvar men vi har redan så vi klarar oss i lagren. Nu börjar den lugna tiden och planeringen för nästa säsong.
Att öka självförsörjningsgraden på din gård

Att öka självförsörjningsgraden på din gård

Att öka självförsörjningsgraden på din gård är ett viktigt steg för att bli mer självständig och hållbar. Genom att producera mer av den mat och de produkter som du behöver på plats, istället för att köpa dem från andra, minskar du inte bara dina kostnader, utan minskar också ditt koldioxidavtryck. Här är några tips för att öka självförsörjningsgraden på din gård: Odla egna grönsaker och frukter O…
Mysiga vinterkvällar i ladan: skapa en trivsam miljö för både människor och djur

Mysiga vinterkvällar i ladan: skapa en trivsam miljö för både människor och djur

Vintern är en tid som för många förknippas med mys och värme inomhus. Men för oss på landet, som sköter en lada full med djur och arbetsuppgifter, är det lika viktigt att skapa en trivsam miljö för våra fyrbenta vänner som för oss själva. I det här inlägget ska jag dela med mig av några tips på hur du kan göra vinterkvällarna i ladan till något att se fram emot – för både människor och djur. Förs…
Korna är inne och äter hö

Korna är inne och äter hö

Nu är korna inne och äter hö. Hösten är här och snart kommer den första snön falla över gården. Vi fortsätter att förbereda gården för vintern. Det är mycket som ska flyttas och fixas med. När snön kommer är det försent att åtgärda vissa saker. Och när tjälen går i marken är det kört med all markbearbetning, tills våren kommer igen.
Bygga växthus i trä

Bygga växthus i trä

Efter mycket intresse och förfrågningar från er, tänkte jag dela med mig av min process att bygga ett växthus hemma i trädgården. Detta inlägg kommer att täcka allt från den första planeringen till att faktiskt bygga strukturen. Planering Allt börjar med en plan. Jag rekommenderar att du börjar med att bestämma var ditt växthus ska placeras. Tänk på vinkeln på solen under årets olika säsonger och …